Inloggen
Schrijf je in!
 

Contact tips

Als je door de zoekresultaten bladert, wordt je beslissing om een profiel te openen vaak gemaakt op basis van een foto en de eerste regels van ‘over mijzelf’. Ben je bewust dat je een korte kans hebt om duidelijk te maken dat jouw profiel echt geopend moet worden. Enkele tips die je kans vergroten om contactverzoeken te ontvangen?

                 

Profiel: Wees informatief en positief

Stel je profiel positief op. Heb vertrouwen en geloof in jezelf. Probeer zo eerlijk mogelijk weer te geven wie je bent en wat je wilt. Zo voorkom je teleurstellingen, en vergroot je de kans de juiste personen aan te trekken.
Sla standaard zinnen over als: “leuk dat je mijn profiel bezoekt”. Vertel iets over jezelf in het vrije tekstveld en schrijf wat je leuk vindt en graag wilt. Zorg dat je de lezer kan boeien door een prettig lezend verhaal te schrijven en voorkom daarbij opsommingen.
 

Foto's

Een foto kan meer aandacht opleveren, maar leidt niet per definitie tot betere match.
Kies zorgvuldig de foto’s.
 

Iemand vinden

Probeer de juiste balans te vinden tussen niet te ‘smal’, maar ook niet te ‘breed’ te zoeken.
Probeer je niet teveel te laten leiden door foto’s. Een oordeel over een ‘in jou ogen’ niet zo een knap iemand, zegt niet of je fantastische gesprekken samen kan voeren, of exact dezelfde humor blijkt te hebben. Soms is juist een tegenpool een idealere partner of kandidaat voor een leuke activiteit of vriendschap dan je wellicht zou denken.
 

Contact. Mail met aandacht, de sleutel tot succes

Je eerste bericht is een daalder waard. Spreek iemand persoonlijk aan en laat ook iets van jezelf zien. Vergeet daarbij niet dat de meeste mensen het belangrijk vinden dat je correct schrijft, in welke taal dan ook. In het algemeen is het belangrijk dat uit het mailtje spreekt dat je er zorg aan hebt besteed. Behandel de ander alsof je het zelf bent. Als je een contact niet wilt voortzetten of je hebt al direct geen interesse, laat dat de ander weten. Iemand afwijzen is misschien even lastig, maar je eerlijkheid wordt op prijs gesteld.
 
WaldorfDating biedt je een handige tool waarmee je snel en vriendelijk afwijzingsbericht kunt samenstellen en versturen. Je vindt de link onderaan elk ontvangen bericht. Het uitwisselen van een (e-mail) adres of telefoonnummer is je eigen verantwoordelijkheid, wij raden je aan dat enige tijd uit te stellen. Alle gegevens uitwisselen kan altijd nog.
 

Afspreken

Pas bij een echte afspraak weet je of het echt klikt. Maar haast je niet, je hebt alle tijd om eerst rustig en anoniem je contact te verdiepen. Leer elkaar een beetje kennen en bespreek dan samen na een tijdje waar en wanneer je wil afspreken.
 

Tips om veilig te daten

Geef nooit meteen uw persoonlijke gegevens aan iemand en vermeld die ook niet op uw profiel.
Laat alle communicatie verlopen via de beveiligde site van WaldorfDating. Als een lid direct rechtstreeks contact wil, wees dan altijd voorzichtig, helaas heeft niet iedereen goede intenties.
Spreek de eerste keer niet bij iemand thuis af, maar in een leuk rustig cafeetje.
 
 

Feedback